Jak usunąć FB

Facebook jest wszędzie, każdy go ma, coraz więcej osób chce mieć, ale też są tacy śmiałkowie, którzy chcą się swojego konta pozbyć. Jednak jak usunąć FB? Podpowiadamy gdzie szukać informacji o tym.

Usunięcie swojego konta, wpisów, zdjęć filmów, grupy znajomych na zawsze nie odbywa się niestety poprzez zwykłe kliknięcie “usuń konto”. O naszej decyzji musimy poinformować Facebooka.

O tym jak usunąć FB najszybciej dowiemy się wyszukując w internecie “centrum pomocy Facebooka”. Na pierwszy rzut oka nie znajdziemy informacji, która nas interesuje. Trzeba pójść krok dalej. Z widocznych zakładek wybieramy “Zarządzanie kontem”. Na samym końcu dostępnych opcji klikamy “Dezaktywacja i usuwanie konta”. Znajdziemy tam odpowiedzi na wszystkie pytania związane z tym, jak usunąć FB.

Tak jak wspomnieliśmy, o naszej ostatecznej decyzji trzeba poinformować Facebooka. Ta opcja jest ukryta pod klikalnym linkiem. Nie ma się co bać, kliknięcie nie doprowadzi do automatycznego usunięcia profilu, ale przekieruje nas do następującego okna:


I tutaj właśnie dowiadujemy się ostatnich najważniejszych rzeczy o tym, jak usunąć FB na zawsze. Chwilę potrwa zanim administratorzy wykasują całość informacji na naszym profilu. Po podjęciu decyzji i kliknięciu w „Usuń moje konto” nie będziecie mieć już możliwości przywrócenia go oraz ponownego zalogowania. W internecie nigdy nie ukryjemy się do końca, więc po tym, jak już dowiemy się jak usunąć FB i gdy dokonamy wszystkich niezbędnych do tego czynności, istnieje możliwość, że gdzieś w sieci pozostanie np. jakiś komentarz, czy zdjęcie, które wrzuciliśmy 10 lat temu.